Facebook:Mai multi angajati îşi arata nemultumirea față de atitudinea lui Zuckerberg

Mai mulți angajați ai companiei Facebook și-au făcut publice nemulțumirile cu privire la decizia șefului lor Mark Zuckerberg de a refuza să intervină în vreun fel împotriva postărilor pe care președintele Donald Trump le face pe rețeaua de socializare.

Nemulțumirea a pornit de la angajați de la toate nivelurile, inclusiv de la cei aflați în poziții de conducere. În special, a atras nemulțumirea subalternilor lui Zuckerberg decizia acestuia de a permite difuzarea unei postări, pe care Trump a scris-o și pe Twitter, și în care încuraja poliția să tragă în manifestanți. Spre deosebire de Facebook, Twitter a ascuns mesajul sub un avertisment.

În aceste condiții, Andrew Crow, șeful biroului de design al serviciului Facebook de comunicare video, a scris pe Twitter: “ Acordarea unei platforme pentru incitarea la violență și răspândirea de informații false este inacceptabilă, indiferent cine ești ori cât de importantă ar fi știrea. Nu sunt de acord cu poziția lui Mark și voi face în așa fel că lucrurile să se schimbe.”

Zuckerberg a declarat vineri că el nu este de acord cu interpretarea dată de cei de la Twitter cu privire la declarația care cuprinde propoziția: “Când jafurile încep, împușcăturile încep.” Acolo unde Twittrer a citit ca fiind o declarație de incitare la violență, prin care se cerea poliției să tragă în manifestanți, Zuckerberg spune că el a înțeles asta că pe un avertisment adresat protestatarilor că poliția ar putea să-i împuște. Făcând această distincție, postarea nu a încalcat standardele Facebook și în consecință nu a fost îndepărtată.Sursa https://www.economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *