21/10/2020

PresapeNet.Com

Stiri de ultima ora!

Starea de alertă prelungită cu 30 de zile, al treilea pachet cu măsuri de relaxare, posibil de la 1 iulie

2 min read

El a motivat încă există un număr însemnat de cazuri de infectare, iar România are pe 16 iunie 4.500 de cazuri active de infecţii cu coronavirus.

Ministrul precizează că se are în vedere un al treilea set de măsuri de relaxare, pentru 1 iulie.

„În aceste condiţii, s-a gestionat şi se gestionează în continuare şi un al treilea pachet de măsuri de relaxare.

Tot în şedinţa de astăzi, ca urmare a hotărârii CNSU, s-a decis să se relaxeze anumite activităţi, cum ar fi grădiniţele, creşele şi afterschoolurile îşi vor relua activitatea pe parcursul verii. Această activitate se va relua după un set de norme şi de măsuri de aplicare în vederea desfăşurării funcţionării acestor instituţii, în contextul în care trebuie să avem foarte mare grijă la precauţii, la distanţare, la igienă şi foarte mare grijă când e vorba de copii.

Tot în acest context, s-a luat decizia de a relua activitatea în sălile de fitness. Această activitate se va relua în aceleaşi condiţii de distanţare fizică de natură sanitară, precum şi cu precauţii în ce priveşte dezinfecţia, spaţiul comun din aceste instituţii. Tot astăzi s-a luat decizia relaxării a tot ce înseamnă mall-uri, referindu-ne la spaţiile de vânzare, nu discutăm despre deschiderea cinematografelor, a food-court-urilor, sau a locurilor de joacă. Sunt spaţii comune, spaţii care au un anumit specific şi trebuie o anumită atenţie.

Menţionez că am luat aceste decizii în măsura în care putem avea şi nişte precauţii în acest sens, putând interveni la un moment dat dacă există evoluţii nefavorabile, a precizat ministrul Tătaru.Sursa https://observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *